Home Eten & Drinken HelloFresh: Maaltijdboxen op Maat

HelloFresh: Maaltijdboxen op Maat

Deel deze tip : Facebooktwitterpinterest

In onze artikelenreeks rond aan huis geleverde maaltijdboxen focussen we deze week op Hellofresh, ongetwijfeld de bekendste speler binnen dit marktsegment.

Duits Concern – Wereldwijd Actief 

Iedereen kent stilaan ongetwijfeld HelloFresh, dankzij advertenties op internet, TV en radio, artikels in kranten of tijdschriften of reportages op TV. Veel kans overigens dat je al eens een kortingsbon van HelloFresh ontving.

Feit is dat de marketingmachine van HelloFresh feilloos en onvermoeibaar draait. Het bedrijf is dan ook onderdeel van een Duitse internetgigant (Rocket Internet) dat tevens eigenaar is van o.m. Zalando. Niet alleen in Nederland en België worden de diensten van HelloFresh aangeboden, maar ook in Duitsland, Groot-Brittannië en zelfs de Verenigde Staten. Intussen is de groep actief in 3 continenten en 9 landen. Eind juni 2016 telde HelloFresh 800.000 abonnees wereldwijd.

De HelloFresh diensten in België worden gecoördineerd vanuit Nederland, waar Maartje Frederiks sinds 2012 de touwtjes in handen heeft. Een sterk team houdt de machine draaiende, gaande van productverantwoordelijken, diëtisten, testers tot verantwoordelijken voor PR, marketing, logistiek en klantenondersteuning. Het doel: kwaliteit leveren, week na week de opgebouwde reputatie bevestigen en tussendoor nog eens innoveren.

HelloFresh: Filosofie

HelloFresh betreedt de markt met een aantal stevige beloftes:

 • Werken met verrassende seizoensproducten
 • Werken met verse en lekkere producten, zonder onnodige smaakversterkers of toevoegingen om de houdbaarheid te verlengen
 • Aanleveren van gezonde en eenvoudige recepten met een maximale bereidingstijd van 30 minuten
 • Werken met geselecteerde leveranciers met passie voor het product en met respect voor het milieu en dierenwelzijn
 • Goed geproportioneerde ingrediënten, zodat je niets hoeft weg te gooien
 • Focus op duurzaamheid
 • Vlees van Nederlandse leveranciers

De menu’s van HelloFresh worden samengesteld door een team van voedingsexperts, die steeds rekening houden met de voedingswaarde van de ingrediënten. 

HelloFresh: Praktisch

Wie bij HelloFresh een bestelling plaatst, heeft de keuze tussen een éénmalige proefbox of een flexibel abonnement. Een flexibel lidmaatschap betekent dat je in principe op wekelijkse basis een HelloFresh box ontvangt. Het lidmaatschap kan echter gepauzeerd worden, via het persoonlijk HelloFresh-account of via de klantendienst. Het pauzeren, opzeggen en wijzigen van de HelloFresh box kan tot uiterlijk de woensdag om middernacht. 

Er kan gekozen worden tussen een Originalbox, een Veggiebox of een kindvriendelijke Familybox, waarbij je telkens kan kiezen voor een samenstelling van 1, 2, 3, 4, 5 of 6 personen. Hier stoppen de keuzemogelijkheden echter niet. Daarbinnen kun je nog eens kiezen voor 3 of 5 maaltijden, én kun je de maaltijden volledig naar wens kiezen uit een lijstje van 9 recepten. Met deze uitgebreide configurator biedt HelloFresh een unieke service.

De prijs van een HelloFresh Box is afhankelijk van het aantal maaltijden dat je bestelt (3 of 5 maaltijden) en het aantal personen. Voor de bezorging van de HelloFresh Box worden geen kosten in rekening gebracht. De prijsstructuur is bijzonder democratisch. Voor een Originalbox voor 2 personen met 3 maaltijden betaal je bijvoorbeeld slechts € 43.

Daarnaast biedt HelloFresh een aantal extra’s :

 • Ontbijtbox (medium of large)
 • Fruitbox (medium of large)
 • Wijnbox (2 wijnen)
 • Kaasplankje (4 kazen, passend bij de wijnen uit de wijnbox)

Tijdens de eindejaarsperiode levert HelloFresh ook een speciale Kerstbox.

Je kan betalen via domiciliëring of creditcard.

Bestellen kan tot woensdag om middernacht. De maaltijden worden geleverd op zaterdagochtend tussen 08.00 en 14.00 uur, zondagmiddag tussen 13.00 en 20.00 uur en op maandag-, dinsdag- en woensdagavond tussen 16:30 en 22:30 uur. Als je je inschrijft bij HelloFresh kan je aangeven welke bezorgtijd je verkiest. HelloFresh levert in Vlaanderen, Brussel en Wallonië.

De innovatieve filosofie van HelloFresh blijkt uit enkele leuke extra’s. Zo is er bijvoorbeeld Hello Kookhulp!, de HelloFresh-WhatsApp service voor al je kookvragen. Tussen 16.00 en 21.00 uur staat het culinaire team voor je klaar met oplossingen voor jouw kookvragen.

Nog een leuke extra die de duurzame filosofie van HelloFresh onderstreept: je kan de gebruikte doos schoon en opgevouwen meegeven aan de koerier die de nieuwe HelloFresh box komt brengen.

Tenslotte zijn de HelloFresh Blog en de HelloFresh Facebook pagina leuke in het oog te houden aanraders.

Onze Ervaring met HelloFresh

Op basis van al het goed wat ons reeds over HelloFresh ter ore kwam, hebben we beslist om zelf de proef op de som te nemen. We bestelden een Originalbox van 3 maaltijden voor 2 personen.

Op donderdag ontvingen we een mail met o.m. de voorziene en door ons gekozen leveringstijd (op dinsdag tussen 19:30 en 22:00), een overzicht van de gekozen maaltijden mét link naar de digitale recepten, en wat handige kooktips.

Op maandag ontvingen we vervolgens een SMS met een meer precies leveringsuur (rond 21:35).

Stipt op tijd (21:30) werd de HelloFresh box via gepersonaliseerd gekoeld transport geleverd, waarbij de kwaliteit en versheid van de producten opviel, evenals een goede proportionering en een hoogkwalitatief receptenbundeltje met o.a. matching mogelijkheden met wijn, én een overzicht (mét foto’s) van alle recepten van volgende week. Ook de speciale aanbiedingen van de HelloFresh partners vormen een leuke extra.

a
De aangeboden maaltijden staan hieronder vermeld, inclusief enkele fotootjes van het bereidingsproces en/of het eindresultaat. Van de drie geleverde recepten was er één vleesgerecht, één visgerecht en één vegetarisch gerecht.

Gesmoorde Koolvis met Romige Witloof

a1

a2

a3

Pittige Spaghetti met Spinazie, Kippendijfilet en Tomatensalade

b1

b2

b3
Kruidige Nasi met Ovenbloemkool en een Zachtgekookt Ei

c1

c2

c3

Alle gerechten kostten ons hoogstens 30 minuten tijd om te bereiden. Het bereidingsproces wordt daarbij héél gedetailleerd uitgelegd, waardoor alle frustraties op voorhand uitgesloten zijn.

Of we dan helemaal niets negatiefs te melden hebben? Als we dan toch mogen muggenziften: de tomaten waren niet helemaal rijp en de koriander zag er niet meer super fleurig uit.

HelloFresh – Besluit

HelloFresh is een geoliede en internationaal actieve machine, die ruim investeert in marketing maar tezelfdertijd alle beloftes waarmaakt. Uit een ruime keuze aan recepten kun je je eigen box helemaal op maat samenstellen tegen een eerlijke prijs. Zelf hoef je bijna niets in huis te hebben, want HelloFresh zorgt voor nagenoeg alles, inclusief een stap-voor-stap uitleg voor de bereiding van de recepten. De flexibele abonnementsformule zorgt ervoor dat je HelloFresh kan inschakelen wanneer het jou goed uitkomt. Zeker het proberen eens waard!

 

Score voor diverse criteria
Levering
Samenstelling
Uitleg & Receptuur
Prijs-Kwaliteit
Aaron is zonder enige twijfel de playboy van de redactie. Deze vrijgezel houdt van een goed glas bier of wijn en een lekkere maaltijd. En van feestjes is deze jonge dertiger nooit weg te slaan…
Heb je een goede tip rond kwalitatieve vrijetijdsbesteding ?

Reageer op deze tip

Plaats hier je reactie