Home Eten & Drinken Marley Spoon : Beter Koken, Slimmer Leven

Marley Spoon : Beter Koken, Slimmer Leven

Marley Spoon - Maaltijdbox nu ook in België

Deel deze tip : Facebooktwitterpinterest

In onze artikelenreeks rond aan huis geleverde maaltijdboxen focussen we deze week op Marley Spoon.

Duits Concern – in Diverse Landen Actief 

Marley Spoon werd opgericht in 2014 in Berlijn door Fabian Spiegel en Till Neatby. De leverancier van maaltijdboxen wil eenvoudig en lekker koken met verse ingrediënten terugbrengen naar de keuken van consumenten en zo deels de supermarkten overbodig maken. Het bedrijf is intussen actief in Nederland, België, Duitsland, Oostenrijk, Australië en de Verenigde Staten, en steunt op kapitaal van ondermeer QD Ventures, Lakestar en Point Nine. De snelgroeiende tech-startup helpt intussen miljoenen huishoudens om beter en slimmer te koken en revolutioneert door de vermindering van voedselverspilling.

Marley Spoon betreedt de markt met een aantal stevige beloftes:

  • Lekkere en bijzondere recepten
  • Verse en hoogwaardige ingrediënten
  • Producten van hoge kwaliteit
  • Aandacht voor dierenwelzijn en milieu
  • Korte supply chain, zoveel mogelijk lokale leveranciers
  • Duurzame producten
  • Recycleerbare verpakkingen

Marley Spoon: Praktisch

Bestellen bij Marley Spoon is supereenvoudig. Je maakt een keuze of je een bestelling plaatst voor 2 of voor 3/4 personen en kiest vervolgens het aantal maaltijden per week. Da’s alles. Simpeler kan haast niet. Op het scherm verschijnt direct een prijs per portie (goedkoper naargelang je meer gerechten per week bestelt) én een weekprijs. Bij wijze van voorbeeld: een maaltijdbox voor 2 personen met 4 gerechten per week, komt op dit moment neer op € 6.10 per portie of dus € 48.40 per week.

Met één simpele klik kun je je box bovendien vegetarisch maken.

Elke maandag krijg je een e-mail met receptsuggesties. Deze worden ook weergegeven in je online account. Wil je iets anders koken of een bestelling overslaan, dan kun je tot aan 6 dagen voor de bezorgdatum je voorkeuren aanpassen in je online account.

Je kunt je bestelling altijd tot 6 dagen vóór de bezorgdatum aanpassen of overslaan, of langere tijd pauzeren als je bijvoorbeeld op vakantie bent. In je online account kun je tot 8 weken vooruit plannen. Daarnaast kun je tot 6 dagen voor de bezorgdatum van je volgende box eenvoudig je abonnement opzeggen.

De ingrediënten komen direct bij de producenten vandaan, en zijn dus supervers. Wanneer je ze op de juiste manier bewaart, zijn de ingrediënten tot 4 dagen houdbaar nadat je box bezorgd is. Alle ingrediënten worden thuisbezorgd – je hoeft zelf alleen zout, peper en olie in huis te hebben.

Leveringen in België gebeuren op dinsdag of woensdag, tussen 17:30 en 21:30.

Onze Ervaring met Marley Spoon

Op basis van al het goed wat ons reeds over Marley Spoon ter ore kwam, hebben we beslist om zelf de proef op de som te nemen. We bestelden een box van 2 maaltijden voor 3 personen.

Op dinsdagmorgen ontvingen we een SMS met de voorziene en door ons gekozen leveringstijd. In de vooravond werd dit gevolgd door een nieuwe SMS met een meer precies leveringsuur.

Stipt werd de bestelling via gepersonaliseerd gekoeld transport geleverd, waarbij de kwaliteit en versheid van de producten opviel, evenals een goede proportionering en mooi uitgewerkte receptenkaartjes, die heel gedetailleerd waren én afgestemd op het aantal personen.

a
De aangeboden maaltijden staan hieronder vermeld, inclusief enkele fotootjes van het bereidingsproces en het eindresultaat.

Hemelse Peterseliegarnalen met Ovenaardappels en Yoghurtmayo

Indonesische Gehaktballen met Atjar en Kokos

Alle gerechten kostten ons hoogstens 30 minuten tijd om te bereiden. Het bereidingsproces wordt daarbij héél gedetailleerd uitgelegd, waardoor alle frustraties op voorhand uitgesloten zijn.

Marley Spoon & Kerst

Dit jaar lanceert Marley Spoon voor het eerst ook een Kerstbox. 

Alle ingrediënten voor een uitgebreid zespersoons driegangen diner worden thuisbezorgd. Hiermee neemt Marley Spoon het werk uit handen. De Kerstbox is te bestellen tot en met 17 december voor € 99,95 (gratis bezorging) op marleyspoon.be/kerstbox. Dit komt neer op slechts € 16,- per persoon voor een diner met een hoge kwaliteit aan producten.

De Kerstbox is eenmalig te bestellen zonder ergens aan vast te zitten. Met de Marley Spoon Kerstbox hoef je geen aankopen meer te doen in de supermarkt en is er meer tijd om met familie en vrienden door te brengen. Met de stap-voor-stap receptkaarten met duidelijke afbeeldingen en tips & tricks van de Marley Spoon chefs zetten zowel beginnende als ervaren koks gemakkelijk een gerecht op tafel.

Het menu voor kerst dit jaar:

  • Pompoensoep met knoflook, romescoswirl en kruidenstengels
  • Kalkoenwellington met appel-cranberryvulling, geroosterde spruitjes met druiven, rozemarijn en balsamico, sperziebonen met oregano en citroen
  • Peren uit de oven met speculaasslagroom en gezouten karamel

Net als bij de reguliere maaltijdboxen van Marley Spoon, wordt ook voor de Kerstbox waar mogelijk ingekocht bij duurzame producenten met een hoge kwaliteit aan producten.

Kerstbox Marley Spoon

 

Score voor diverse criteria
Levering
Samenstelling
Uitleg en Receptuur
Prijs-Kwaliteit
Aaron is zonder enige twijfel de playboy van de redactie. Deze vrijgezel houdt van een goed glas bier of wijn en een lekkere maaltijd. En van feestjes is deze jonge dertiger nooit weg te slaan…
Heb je een goede tip rond kwalitatieve vrijetijdsbesteding ?

Reageer op deze tip

Plaats hier je reactie