Home Concerten & Events Night of the Proms 2016: een Show vol Hoogtepunten

Night of the Proms 2016: een Show vol Hoogtepunten

Deel deze tip : Facebooktwittergoogle_pluspinterest

De reeks van drie shows van de Night of the Proms 2016 in het Antwerps Sportpaleis zit erop – vanavond wordt de Belgische tour (voor het eerst) afgesloten in de Ethias Arena te Hasselt. Zoals beloofd lijsten we nog even de hoogtepunten voor jullie op – een lijstje vol redenen om er vanavond in Hasselt bij te zijn:

  • John Miles met het onvermijdelijke ‘Music’ – het traditionele startshot voor een wervelend laatste deel van de show
  • Het orkest Il Novecento (o.l.v. de ravissante Alexandra Arrieche) met een stukje uit de 4de symfonie van Mendelssohn
  • Het strijkerstrio Time for Three met een cover van Toxic van Britney Spears
  • Natasha Bedingfield met een cover van Purple Rain
  • Chaka Khan met haar meesterlijke I’m Every Woman
  • Antonio Serrano met een hommage aan Toots Thielemans
  • Gabriel Rios met een cover van Chan Chan
  • Tom Chaplin met een cover van Life on Mars
  • Laura Tesoro met haar intussen voor eeuwig beroemde What’s the Pressure

Uiteraard telde de show nog véél meer hoogtepunten, zoals o.m. een prachtige finale met alle artiesten die een reeks naadloos in elkaar overvloeiende toppers ten berde brengen.

De show heeft het juiste tempo, kabbelt initieel rustig verder en ontploft helemaal tijdens het laatste kwart van de voorstelling.

Als rode draad doorheen de Night of the Proms 2016 lopen de hommages aan overledenen: David Bowie, Prince, Toots Thielemans, en de slachtoffers van de Bataclan. De Gabriel Rios versie van Hallelujah had zeker niet misstaan als eerbetoon aan de slechts een etmaal tevoren overleden Leonard Cohen.

Of er dan geen minpunten waren? Natasha Bedingfield viel eerder op door haar vestimentaire keuze dan door haar stemkwaliteiten. Maar het prachtige stemgeluid van Tom Chaplin, de zwoele en ingetogen stemming van Gabriel Rios en de podiumpresence van de nog piepjonge Laura Tesoro deden dit alles vergeten.

Tickets voor Hasselt zijn verkrijgbaar via www.teleticketservice.com of telefonisch via 070 345 345 (max. € 0,30/min.). Groepstarieven en groepsboekingen (+20 personen) via 03 400 60 44 of groepen@sportpaleisgroep.be.

Intussen is reeds meer bekend over de editie van 2017. Volgend jaar trekt Hasselt de show op gang op woensdag 22 november. Vervolgens verhuist de productie naar het Antwerps Sportpaleis met voorstellingen op donderdag 23 november, vrijdag 24 november en zaterdag 25 november. Info en tickets via deze site.

Praktisch: Night of the Proms 2016 in Ethias Arena Hasselt op zaterdag 12 november om 20.30 uur. Kaarten van 26 tot 49,50 euro.

 

Score voor diverse criteria
Night of the Proms 2016
Lisbeth is onze mode- en lifestyle experte en een rasechte koopjesjager en solden specialiste. Als het op shopping aankomt, is Lisbeth dé informatiebron binnen ons team. Deze ietwat extravagante hippe vrijgezel is ongetwijfeld ons meest kritische redactielid.
Heb je een goede tip rond kwalitatieve vrijetijdsbesteding ?

Reageer op deze tip

Plaats hier je reactie