Home Eten & Drinken Wu Wei (Kortrijk)

Wu Wei (Kortrijk)

Deel deze tip : Facebooktwittergoogle_pluspinterest

Begin 2012 opende Wu Wei in Kortrijk zijn deuren. Een oude drukkerij en twee prachtige herenhuizen werden gerenoveerd tot een bron van licht en groen in het midden van de stad. Een spa, een restaurant en kookatelier, seminarie- en vergaderzalen én een hotel zitten er allemaal onder één dak. Maar toch blijft alles kleinschalig en gezellig. Wu Wei is een oase om te ontspannen en te genieten, maar ook om nieuwe dingen te ontdekken en – waarom niet – om er te werken.

In Wu Wei vinden twintig jaar ervaring in gastvrijheid en twintig jaar ervaring met creativiteit elkaar. Wu Wei is ook een basisbegrip uit de Chinese TAO-filosofie en staat voor: ‘handelen door niet te handelen‘. Wu Wei leest als een boek met 5 hoofdstukken : Spa & Senses, Food & Fingers, Meeting & Mates, Hotel & Hospitality en Body & Brain.


Spa & Senses

In en rond een ruime binnentuin garanderen het binnen- en buitenbad op 32 graden, de traditionele hamam, de drie originele sauna’s, de belevingsdouches en het Japans bad elk seizoen een optimale wellness beleving. Er is zowel een publiek gedeelte (badkledij verplicht) als een privé gedeelte (dakterras tot max. 8 personen).

Daarnaast maken de belevingen, massages en arrangementen de spa tot een plek maken waar de dag voorbij golft.


Food & Fingers

De inrichting van het restaurant is fijn en comfortabel. De houten plankenvloer, de gekaleide wanden en de warme gordijnen maken het verschil. De open keuken, met een aparte gastentafel voor groepen tot veertien personen, is het sociale hart van Wu Wei. De sfeer in het restaurant nodigt uit tot zowel een snelle lunch als tot een avondje rustig dineren. Net als de rest van het complex baadt het restaurant in het licht. Overal is er zicht op de binnentuin met fruitbomen en kruiden, die ook toelaten toe om bij de eerste zonnestralen in open lucht te tafelen.

Het basisidee is een gezonde en lichte keuken met verse ingrediënten en een beperkte, met de seizoenen evoluerende kaart. Regelmatig wordt inspiratie gezocht in vergeten groenten, lokale West-Vlaamse specialiteiten en in de wereldkeuken. De lunch is een snelle formule gebaseerd op seizoensproducten. ’s Avonds biedt de kaart ruimte voor mensen die zowel beperkt als uitgebreid willen tafelen. De brunch bestaat uit een gezond ontbijt met macrobiotische invloeden om de dag vol energie te beginnen.


Meeting & Mates

Zes business ruimtes zijn aangepast aan de doelstellingen en de sfeer van elke meeting. De ruime parking is een begin. Maar daarnaast is er nagedacht over comfortabel en rustig werken. De vergader- en seminarieruimtes zijn prachtig gelegen in de oude drukkerij. Warm in de winter, koel in de zomer.


Hotel & Hospitality

In het viersterrenhotel is het aantal kamers bewust beperkt tot veertien. De mix van het oude industriële pand en de heldere en introverte architectuur brengt openheid, licht, groen en rust.

In Wu Wei – maar ook in Kortrijk – valt heel wat te beleven. Daarom zijn er een aantal weekend en midweek arrangementen uitgewerkt.


Body & Brain

Er bestaat vandaag de dag een groot aanbod aan mogelijke vormen van lichaamsbeweging. Wu Wei helpt je te ontdekken welke bewegingsvorm het beste bij jou past. Iedereen ongeacht leeftijd, ervaring of geslacht kan proeven van dansmeditatie, pilates, slow move of yoga.

Wu Wei, Kongoweg 23, 8500 Kortrijk | Website
Contacteer Wu Wei :

Uw naam (verplicht) :
Uw email (verplicht) :
Uw bericht :

Beveiligingscode : captcha
Lisbeth is onze mode- en lifestyle experte en een rasechte koopjesjager en solden specialiste. Als het op shopping aankomt, is Lisbeth dé informatiebron binnen ons team. Deze ietwat extravagante hippe vrijgezel is ongetwijfeld ons meest kritische redactielid.
Heb je een goede tip rond kwalitatieve vrijetijdsbesteding ?

Reageer op deze tip

Plaats hier je reactie